Fail: Vasaloppsutmaningen

Vasaloppslöpning

Jag är osäker på om jag föddes med hybris eller om det är något som jag har odlat längs vägen. Men till skillnad mot för dom som ser hybris som en dålig egenskap anser jag det vara en stor tillgång. Min hybris har vid upprepade gånger fått mig att överskatta min egen förmåga. I stället för att se saker som omöjliga har jag uppfattat dom som klart realistiska. Att jag sen failar då och då kvittar egentligen, så länge som jag i alla fall har tillräckligt mycket hybris för att våga testa.

I dag slog hybrisen till igen. Trots lite väl många öl på gårdagens Thåströmkonsert och lite väl få timmar sömn var jag på gymmet i god tid för Vasaloppsstarten i morse. Originalplanen var att springa på löpbandet från start tills dess att segraren nådde fram till Mora. Men den putsades – fem minuters paus per timmes löpning lades in på agendan.

Lagom till start hade jag packat upp min Vasaloppsbuffé inklusive ombyte bredvid löpbandet:
Vasaloppsbuffé

Den första timmen var inget problem. Efter en långsam uppvärmningsjogg ökade jag tempot med jämna mellanrum utan att det någonsin blev alltför tufft. I den första pausen blev jag tvungen att sätta mobilen på laddning. Så i stället för att lyssna på Radiosportens Vasaloppssändning fick jag springa till gymmets deluxemix. Men det var inget problem.

Då jag däremot klev på bandet igen efter den andra femminuterspausen var känslan helt annorlunda. Benen var stumma. Det fanns inget klipp i steget. Allt kändes tungt. Jag härdade ut i 15 minuter. Sen kastade jag in handduken.

Att knäcka 40k med 21k som längsta distans hittills i år visade sig lite väl omöjligt. Visst. Jag hade nog kunnat bitit ihop i några kilometer till. Men det kändes rätt att kliva av efter 25 kilometer.

Vasaloppsutmaningen blev en fail. Fast å andra sidan var jag knappast ensam om att bryta årets Vasalopp.

Annonser

Taggar:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: