Please don’t get me wrong

The Libertines

Även förra veckan blev en kass träningsvecka. Men det gör ingenting. Verkligen ingenting. För efter elva års väntande fick jag äntligen se The Libertines live. Tillsammans med 65 000 partypackade britter fick jag se årets viktigaste återförening i Hyde Park. Och det var väl värt en dålig träningsvecka.

Därmed är även en riktigt bra konsertsommar spikad: Nine Inch Nails i London, Håkan Hellström på Ullevi, Kanye West på Bråvalla och The Libertines i Hyde Park. Att jag längs vägen fått stå på scenen under Veronica Maggio är en fin liten bonus…

Peppad av min lilla microsemester i helgen snörade jag på mig löpskorna så fort jag kom hem i går. Och peppad av den turen kände jag att i dag var starten på min satsning inför Stockholm Halvmarathon.

Just nu har jag varken speeden eller distansen för att göra en halvmara på de tider jag vill. Jag har faktiskt inte kört ett enda milpass sen i maj. Men jag har fått rätt mycket inspiration gällande träning. Och nu ska jag testa att inte bara nöta, nöta, nöta. Mer variation. Mer intervall. Och framför allt – mer löpning.

Dagens pass bestod av en mycket lugn uppvärmning och en snudd inpå lika lugn nerjoggning. Men däremellan pressade jag in ett av mina bästa pass någonsin. Jag sprang upp till Gunder Hägg Stadion. Och efter lite stretching kickade jag igång intervallerna: 3 x 100 meter, 3 x 200 meter och 2 x 400 meter. Däremellan joggvila.

I min hybrishjärna hade jag fått för mig att jag skulle palla 3 x 400 meter. Fast när jag var inne på min sista tvåhundring var jag mycket nära att ge upp och lägga mig på innerplan. Så utifrån det perspektivet kändes 2 x 400 meter som en smärre seger. Och farten var det heller inget fel på. Men det var ordentligt pissjobbigt.

Totalt landade dagen på 8,85 kilometer. Och plussar man på gårdagens 8,53 kilometer finlöpning i skogen har jag fått en riktigt bra start på min halvmarasatsning.

Annonser

Taggar:, , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: