Mitt första tröskelpass

Jag är rätt ostrukturerad i min träning. Det blir som det blir. När det blir. Jag följer inget köpt program och jag har ingen uttänkt, välavvägd variation i mina pass. Men som newbie har jag ändå läst mig till att det finns en poäng i att inte bara nöta, utan att vaska upp träningen lite. Så i går körde jag mitt första tröskelpass ever.

Som jag förstått det ska man ligga strax under mjölksyrenivå när man kör tröskelpass. Tyvärr har jag ingen direkt aning om var min mjölksyra kickar in. Så jag valde ett tempo som kändes tufft, men ändå doable: 4:11 min/km. Och det varvade jag med kortare joggpassager i 5:00-tempo.

Passet blev 2 min jogg / 10 min tempo x 3 + 3 min lugn nedvarvning.

Totalt 39 minuter och en distans på 8,85 kilometer.

Mitt hybrisjag hade tänkt öka tempot under den sista 10-minuterssträckan. Men då jag väl kom dit var jag redan så slut att det snarare var en fajt för att ta mig in i kaklet. Men jag är nöjd ändå.

Trots att det är förjävla segt med löpband, så finns det en riktigt fet fördel – farthållningen. Det behövs ingen feeling eller självinsikt för att hålla rätt tempo när det är en skoningslös maskin som sköter farthållningen.

Annonser

Taggar:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: