Snaskfredag & Spinninglördag

Min vän Franke hävdade i veckan att jag lever ett väldigt inrutat liv. Och han har nog rätt – man blir som man umgås. Umgås man bara med planerande småbarnsföräldrar blir man kanske inte så spontan. Men min inrutning handlar främst om helgerna – om Snaskfredag och Spinninglördag.

Ett av fjolårets största och svåraste nyårslöften var att ta tag i mitt sockerberoende. Det var under flera år ett väldigt stort beroende – jag åt godis i princip varje dag. Nu skulle jag börja hålla det till helgerna. Och det var så Snaskfredag startade. Efter jobb och middag på fredagarna unnar jag mig lite godis. Inte för mycket, men lite. I går snaskade jag till det lite extra och köpte en pizza också.

Men Snaskfredag känns rätt harmlöst, för den följs ju alltid upp av Spinninglördag. I dag körde jag återigen kombon core + 55 minuter spinning. I och med att jag vaknade så tidigt hann jag även med att köra lite bröst/biceps innan passen.

På corepasset var det köttigt mycket folk. Lite för mycket. Men till sist hittade jag en vinkel som gjorde att jag kunde ligga raklång och köra mina övningar. Helt otippat var det däremot rätt få deltagare på spinning. Fast det blev ett bra pass för min del ändå.

På spinningpassen försöker jag alltid få samma cykel. Längs bak, längs in i hörnet. Det är den ultimata placeringen:

  • Det går att nå pappershållaren ifall svettningarna blir för ymniga.
  • Jag har uppsikt över nästan hela klassen och kan ta energi och motivation från dom som trampar på snabbt.
  • Jag sitter precis nedanför högtalaren och får okej volym även om någon annan vill att det ska sänkas.

Efter spinningpasset fortsatte jag på ett litet mission jag haft på slutet: Att beta av Gävles caféer i sökandet efter stans bästa mackor. I dag testade jag Épi. Det var riktigt schysst – vegetariskt, ekologiskt, butiksbakat och nyttigt. Dessutom väldigt gott. Väl värt ett återfall.

Annonser

Taggar:, , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: