Dåliga kroppsvanor

I går snubblade jag över en artikel om dåliga kroppsvanor. Det handlade om vardagliga vanor, som kunde leda till muskulär obalans. Tyvärr insåg jag att jag har tre av dessa fem vanor.

Dessvärre brukar jag:
1. Sitta med benen i kors.
2. Hänga på ena höften när jag står still.
3. Sitta som en hösäck framför datorn.

Enligt artikeln tar det tre till fyra veckor att bryta en sådan kroppsvana (om vanan inte sitter sjukt djupt – då kan det ta betydligt mer möda att bryta den). Och jag tyckte att det kändes som en kul utmaning att se ifall jag kan lära om kroppen vad som är skönt/oskönt. Men shit vad klurigt det är. Så fort jag sätter mig vill det högra benet smyga upp över det vänstra. Och när jag står eller hänger mot något vill höften puta ut.

Samtidigt: Så fort man tänker på att man gör fel går det ju lätt att rätta till felet. Och det är väl en rätt bra början?

I dag var det åter dags för Lördagsdubbeln. Men i dag blev det med ett litet tillägg – jag kom till gymmet så tidigt att jag hann köra lite bröst/biceps innan dubbeln körde igång.

Corepasset var ganska rörigt. Jag var inte fokuserad. Till en början låg jag för nära viktstället och sparkade i det så fort benen skulle röras. Och sen hamnade jag för nära två andra deltagare, så att jag inte kunde sträcka ut armarna ordentligt i ryggövningarna. Men slutresultatet blev den samma som vanligt. Passet avslutas nämligen med en rätt tuff maglåt – fällkniven följt av bicycle crunches – och när det var dags att cykla hela vägen hem brände det till ordentligt skönt.

På spinningpasset testade jag att utmana mig själv lite extra. Eller snarare: Ledar-Mickan pushade mig till att utmana mig själv lite extra. Jag lyckades fläckvis koppla bort mitt ständiga pejlande över hur fort dom andra cyklar och koncentrerade mig på att köra med ordentligt tung belastning mellan varven. Där och då kändes det mordiskt jobbigt. Men efteråt insåg jag att det var ett av mina bättre pass hittills.

Kanske borde jag börja köra spinning med ögonbindel – aldrig kolla på dom andras tempo och bara känna på vad benen, flåset och hjärnan vill?

Annonser

Taggar:, , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: