2×5 km, spinning & mördarbacke

I torsdags cyklade jag 11 kilometer för att spring 900 meter. Det kändes lite bakvänt. Men jag tänkte försöka få till någon slags rutin på att köra lita backträning. Och vad passar väl bättre än att börja med den tuffaste backen häromkring – Hemlingbybacken?

I och med att det inte är någon snö här går det finfint att springa i Hemlingbybackens liftspår. För att vara en slalombacke är det egentligen mest en patetisk kulle. I alla fall om man jämför den med Norrländska mått. Men samtidigt är Hemlingbybacken det närmaste en slalombacke vi har i direkt anslutning till Gävle.

Målet var att orka fem ruscher. Förhoppningen var sju. Det blev fyra. Och då körde jag inte hela backen. Det blev snarare en 3/4-variant. Redan efter den tredje ruschen uppför fick jag känna något som jag glömt bort hur det känns – ordentlig blodsmak. Efter det tog jag en rusch till på enbart vilja.

Målet på fem ruscher får stå kvar. Men det gör inte så mycket – det viktigaste var att jag kom ut.

Stärkt av att jag faktiskt tog mig ut i torsdags klämde jag en femkilometare i fredags. Och mitt gamla skogsspår hälsade mig välkommen med klart högre tempo än befarat: Benen flög fram i 4:40-tempo.

För att låta löparskorna vila lite körde jag spinning i går, för att i kväll avsluta veckan med en ny femkilometare i skogen. I dag gick det i 4:44 – även det klart snabbare än beräknat.

Löparåret hade knappast kunnat få en bättre start!

Annonser

Taggar:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: