Kampen för ett bättre löpsteg börjar nu

Inspirerad av bloggen Naturliga Steg har jag länge varit sugen på att börja utveckla mitt löpsteg en del. Men det känns lite väl hardcore att gå från 0 till 100 på en dag och börja med barfotaskor direkt. I stället tar jag det i etapper. I dag skaffade jag ett par Saucony, som jag blivit rekommenderad.

Jag kan egentligen inte ett skvatt om löparskor, mer än att förra årets knäproblem försvunnit sen jag gått upp en prisklass på skorna och börjat köpa dojor som faktiskt är anpassade efter hur jag springer. Tur att killen i butiken kunde desto mer.

Planen är att fortsätta springa ute i mina gamla skor och använda mina nya för lite kortare sträckor på löpbandet i vinter. Då borde jag vara tillräckligt stark och omställd för att kunna börja köra ute och lite längre i ett par naturligare skor framåt våren.

Premiärturen blev väldigt lugn och maklig. 10 minuter och 1,83 kilometer. Men det kändes mer än nog, för fötterna började säga emot. Därefter tog jag ett lätt benpass och när jag gick ner för trapporna till omklädningsrummet efter träningen kändes det riktigt skumt i fötterna. Underligt. Onaturligt. Ansträngt. Men det riktigt skumma uppstod när jag satte på mig mina vanliga löparskor och skulle promenera hemåt. Då var det som att fötterna ville dra ihop sig och försvinna.

Killen i butiken tipsade inte bara om skorna. Han påpekade även att jag tycktes använda för trånga skor. Jag har alltid tyckt att skor ska sitta som ett skinn. Ju tajtare, desto bättre. Men enligt honom skapar det helt fel belastning vid fotisättningen. Under bara ett par minuter gick jag från en 41:a till en 43:a.

På söndag tänkte jag provspringa spåret inför nästa helgs Adventslopp. Men då får det bli i de vanliga skorna. Kampen för ett bättre löpsteg tas med små, små korta kliv.

Taggar:, , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Selfie: Kapten Svettpärla | Maratonsatsningen - november 29, 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: